Opas viinin maistamiseen ja arviointiin
E-kirjassa opastetaan käytännönläheisesti mitä eri havaintoja viinistä pystyy tekemään, miten niitä kuvaillaan, ja mitä nämä havainnot merkitsevät liittyen viinin alkuperään, valmistusmenetelmiin ja ikään.
Aluksi eri havainnot viinin ulkonäöstä, tuoksusta ja mausta käydään läpi loogisessa järjestyksessä. Näiden havaintojen avulla viinin laatua pystytään arvioimaan. Seuraavaksi esitellään tärkeimpien rypälelajikkeiden ja eri viinityylien ominaispiirteitä. Myös yleisimmät viinin virheet ja niiden syyt ja tunnistaminen on selitetty omassa kappaleessa. Lopuksi käsitellään vielä viinin ja ruoan yhdistämistä sekä viinin tarjoilua ja varastointia.
Hinta: 14,50 €
Aluksi esitellään eri havainnot liittyen viinin ulkonäköön, tuoksuun ja maakuun. Näiden havaintojen avulla viinin laatua pystytään arvioimaan.
Viinin arviointiin liittyy myös vikojen tunnistaminen. Viinin yleisimmät virheet on esitelty: mm. korkkivika, hapettuminen, Brett, reduktio ja volatiilihappo.
Viinin ja ruoan yhdistäminen on perusmakujen harmoniaa. Lasit ja tarvikkeet, tarjoilulämpötila, varastointi, avatun pullon säilyttäminen.
Kirjan kirjoittaja Tomi Naarvala on työskennellyt vuosia viinikouluttajana (mm. WSET, Wine Scholar Guild) keskittyen koulutuksissa viinin aistinvaraiseen arviointiin. Tällä hetkellä Tomi opiskelee arvostettua Master of Wine tutkintoa. Tomi yhdessä kirjan toimittajan Kimmo Räntilän kilpailee sokkomaistelukilpailuissa ja on edustanut Suomea MM-kilpailuissa.
Syitä viinin arvioimiseen on useita.
Ulkonäkö antaa vihjeitä viinin tyylistä ja iästä. Tuoksussa voi aistia rypäleen matkan köynnöksestä pulloon. Maussa kohtaavat makeus, hapokkuus ja tanniinisuus. Lopuksi tehdään päätelmiä viinin laadusta.
Oppaassa tutustutaan tärkeimpiin rypäleisiin ja niiden ominaispiirteisiin. Myös kuohuviinit, roséviinit, makeat jälkiruokaviinit ja väkevöidyt viinit esitellään erikseen.
Viinin yleisimmät virheet on esitelty: mm. korkkivika, hapettuminen, Brett, reduktio ja volatiilihappo.
Viini on ainutlaatuinen juoma, koska sen maku muuttuu riippuen siitä, mitä syömme samalla.
Lasit ja tarvikkeet, tarjoilulämpötila, varastointi, avatun pullon säilyttäminen.
Viinikoulutusta, viinimatkoja, viiniklubi-iltoja,
viinitapahtumia, ja muita tarjouksia.
E-kirjan voi tulostaa ja tallentaa omaan käyttöön eri laitteille, jolloin se on aina tarvittaessa saatavilla.